Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Koesterweek

Ook bij ons in Bornem gebeurt soms het ondenkbare en sterft er een kind*. Bij het onmetelijke verdriet dat gezinnen op dat moment overvalt, is het heel belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor elkaar.

Dat we tonen dat we dit verdriet zien en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Net daarom nemen we deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, een vzw die al bijna veertien jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind*. 

Samen met meer dan 130 andere steden en gemeenten in heel Vlaanderen, hijsen wij op zondag 11 december een speciale vlag hijsen en zo de hele week ons hart tonen voor de gezinnen met verdriet in onze gemeente. We starten op 11 december, want dit is Wereldlichtjesdag. Meer en meer mensen over de hele wereld steken dan om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kindjes* die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. 

Tijdens de Koesterweek zal het Berrefonds nog heel wat andere activiteiten organiseren zoals gratis webinars en een podcast om dit grote verdriet beter zichtbaar te maken. Ze roepen iedereen op om ook een hart te tonen door het dragen van een mooie pin, het delen van posts op sociale media of door een affiche voor het raam te hangen. Samen maken we het verschil en tonen we aan gezinnen met verdriet om een kind* dat ze er niet alleen voor staan. 

Ook wij roepen al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen. Kijk op koesterweek.be wat je kan doen om mee het verschil te maken.

Gepubliceerd op 13 dec 2022
Nieuwsoverzicht
Koesterweek

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina