Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Een masterplan voor Bornem centrum

Aanvullend op het ruimtelijk beleidsplan starten we met de voorbereiding voor een verdiepend toekomstplan voor het centrum van Bornem. Met de feedback van dit traject én de grote lijnen uit het ruimtelijk beleidsplan komen we tot een masterplan.

Geïnteresseerde inwoners konden tot 5/12/2022 een eerste bevraging rond het ruimtelijk beleidsplan invullen. Deze input wordt nu verwerkt en waar mogelijk mee opgenomen in het voorontwerp. Dat voorontwerp bespreken we in de loop van februari tijdens enkele dialoogcafé’s in de deelgemeenten.

Aan het Bornems ruimtelijk beleidsplan is ook een masterplan voor Bornem centrum gekoppeld. Het masterplan zet een koers uit voor de toekomst van het centrum zodat de beleidsmakers en andere actoren de juiste richting uit kunnen varen.
De eerste fase bestaat uit een tweeledig onderzoek: het in beeld brengen van de ruimtelijke systemen enerzijds en de beleving van het dorpslandschap anderzijds. Om te komen tot een gedragen én realiseerbare toekomstvisie voor de kern van het dorp organiseren we in een eerste fase gerichte doelgroepbevragingen met interne en externe actoren. We nemen de acties van de ‘jonge wegweters’ uit 2021 mee als basis, waarin scholen uitgebreid bevraagd werden over veilige routes en fijne plekjes om te vertoeven in het centrum.
Bovendien worden tijdens de maanden november en december 2022 ook nog volgende doelgroepen bevraagd:

  • Bornemse jeugdraad
  • Het Seniorencentrum Onze Lieve Vrouw en de seniorenraad
  • Onze diensten lokale economie, mobiliteit en erfgoed & toerisme

In februari 2023 gaan we over naar fase 2 en verwerken we de verkregen input uit de doelgroepbevragingen. Middenin deze fase strijkt het ontwerpteam drie dagen neer in de dorpskern om samen aan de slag te gaan met de betrokken stakeholders, diensten, experten en bewoners.

We richten ons op eind juni 2023 om een finaal gedragen masterplan klaar te hebben. Dat stellen we tijdens een slotevent voor aan bewoners en betrokkenen.  

Geïnteresseerde Bornemnaren kunnen het traject naar het masterplan volgen op ons platform participatie.bornem.be.

Gepubliceerd op 4 dec 2022
Nieuwsoverzicht
Bornem

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
omgeving@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur. 

Opgelet: op woensdag is de dienst telefonisch bereikbaar tot 17 uur. 

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
wonen@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina