Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vanaf juni gele container voor papier en karton

Gedaan met het stapelen van papier en karton in de berging of het samenbinden van pakketjes papier. Vanaf juni verzamel je oud papier en karton netjes en droog in een gesloten container.

Die container heeft wielen zodat je ook een volle container makkelijk naar de straat kan rollen als het papier wordt opgehaald. Handig en proper! 

WAAROM EEN PAPIERCONTAINER?

Papier en karton verzamelen kan makkelijker en netjes in een papiercontainer. Je moet niet langer op zoek naar een geschikte doos en je moet het papier en karton niet meer samenbinden in pakketjes. Ook het werk van onze afvalophalers wordt minder zwaar dan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen.

KAN IK EEN ANDER FORMAAT CONTAINER KRIJGEN?

De standaard container die je ontvangt, heeft een volume van 240 liter. Die is voldoende groot om het papier en karton van één maand in te verzamelen. Indien je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan je een ander formaat container (40 liter of 770 liter) kiezen binnen de drie weken na ontvangst van de persoonlijke brief. Neem hiervoor contact op via dit formulier of via de infolijn 0800 90 441.
Het is ook mogelijk om geen container te nemen. In dat geval breng je de gratis infolijn op de hoogte en breng je voortaan je papier en karton naar het recyclagepark. 

Opgelet! Neem pas contact op nadat je hierover een brief van IVAREM hebt ontvangen. Die krijg je begin april met informatie over de containers.

HOE KAN IK ZO'N PAPIERCONTAINER KRIJGEN?

Elke inwoner krijgt automatisch een container van 240 liter met chip en barcode thuis geleverd. Daar moet je helemaal niets voor doen. Het aanbieden van de gele container is kosteloos. Je betaalt ook niet voor het gewicht van het papier en karton dat je maandelijks aanbiedt.

De eerste ophaling met de containers vindt plaats op 19 en 22 juni. 

Meer informatie op www.ivarem.be/papiercontainers

Wil je de container al eens op voorhand zien? Kom dan op maandag 3 april of maandag 17 april naar onze wekelijkse markt. IVAREM staat er dan met een infostand. De verschillende containers zullen ook te bezichtigen zijn op het gemeentehuis. 

Gepubliceerd op 16 mrt 2023
Nieuwsoverzicht
Papiercontainer

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
omgeving@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur. 

Opgelet: op woensdag is de dienst telefonisch bereikbaar tot 17 uur. 

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
wonen@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina