Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Benefietconcert voor Oekraïne

Op zondag 16 april 2023 vindt een benefietconcert plaats ten voordele van Oekraïne in de centrumkerk om 15 uur.

De organisator van dit concert is Olivier Claesens, een Mariekerkenaar die al verschillende malen naar Lviv is gereden om hulpgoederen te leveren. Om die transporten te kunnen blijven financieren, organiseert Olivier een benefietconcert. Dit in samenwerking met Duo Landini. 

Hulpacties

Olivier organiseert alle transporten van hulpgoederen in eigen beheer. Zo zamelt hij goederen in die hij zelf aflevert in een erkend hulpcentrum in Lviv. Op die manier is hij zeker dat alle goederen goed terechtkomen. Hij reed ondertussen al 9 maal naar Oekraïne en is een graag geziene en gekende gast bij de medewerkers van het hulpcentrum. 
Met het geld dat gedoneerd wordt, koopt hij goederen waar op dat moment het meeste vraag naar is. Mensen die geld geven, krijgen na afloop van de rit een overzicht van het ingezamelde geld en wat daarmee gekocht werd. 

Wie Olivier Claesens wil steunen, kan hem contacteren op het mailadres olivier@claever.be.

Duo Landini

Twee Bornemse topmusici, violiste-altiste Jenny Spanoghe en organist-componist Jan Van Landeghem vormen een uitzonderlijk duo: orgel en (alt)viool. Duo Landini treedt op op binnen-en buitenlandse festivals en oogsten succes door hun intense manier van interpreteren, hun subtiele programmakeuze en door de muzikale symbiose die ze uitstralen. Het concert bestaat uit met zorg uitgekozen stukken van Bach, Max Bruch, Buxtehude en Jan Van Landeghem.  
Ter plaatse kan ook een cd aangekocht worden. De opbrengst hiervan gaat volledig naar dit goede doel. Tijdens het concert worden ook schilderijen van Jenny tentoongesteld én wordt ‘Poem of Tears’ gespeeld. Dat is een compositie van Jan Van Landeghem, gemaakt in 2022, die Jenny zal spelen. Dit werk staat ook op de nieuwe solo cd van Jenny Spanoghe, Sparkles of Zensitivity, die zal worden voorgesteld.

De media release van die nieuwe cd gebeurt op 14 april. Het voorstellen op 16 april is dus een première. 

Praktisch

Kaarten voor het concert kosten 10 euro in voorverkoop, 15 euro aan de kassa. De opbrengst van de kaartenverkoop gaat volledig naar dit goede doel. Je kan bestellen door storting van het bedrag op rekeningnummer BE10 7506 5455 0304 op naam van Mark Van Wauwe. Bij de storting vermeld je je e-mailadres, zodat de ontvangst kan worden gemeld. 

Gepubliceerd op 29 mrt 2023
Nieuwsoverzicht
Viool

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina