Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Erfgoeddag in Bornem

Tijdens Erfgoedweekend is er in Bornem heel wat te beleven.

Zaterdag 22 april

Fototentoonstelling OLVP lagere school: van 10 tot 16 uur

Op zaterdag 22 april kan je in de OLVP lagere school naar een tentoonstelling van oude klasfoto’s. Bezoekers vinden er foto’s van begin vorige eeuw tot nu. Naast oude foto’s zijn er ook documenten en leuke items uit vervlogen tijden.

Zondag 23 april

Bezoek de beestige abdij: van 10 tot 17 uur

In de Abdij van Bornem ga je op zoek gaan naar de vele dieren die zich verbergen in de kloosterruimtes. Je ontdekt er op interactieve wijze hoe dieren een belangrijke plek veroverden in de verhalen, geschriften en kunstwerken. Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders al spelenderwijs de abdij ontdekken tijdens een kinderzoektocht. Tijdens twee gratis lezingen geven medewerkers die dag extra info over enkele bijzondere collectiestukken.

Op Erfgoeddag (en tot 11 mei) kan je in de Abdij van Bornem ook de expo AWARENESS 'a matter of time' van Christian Clauwers bekijken. De avonturier-fotograaf geeft een unieke inkijk in het kwetsbare leefgebied van onder meer pinguïns, walvissen en zeehonden in de verste uithoeken van de wereld.

Meer info en tickets voor deze expo vind je hier

Beestig lezen 

Bib Bornem nodigt je uit! Kom op zondag 23 april meelezen aan de Abdij van Bornem tijdens Vlaanderenleestdag. Op deze Wereldboekendag verdwijnen we allemaal samen in een boek. Pak een boek dat je pakt en kom meelezen! Want zien lezen, doet lezen.

De zilverreiger Weert: Meekijken over de schouders van een taxidermist: van 10 tot 17 uur

Het streek- en vlechtmuseum van Klein-Brabant laat bezoekers meekijken over de schouders van een preparateur of taxidermist. Vanaf 10 uur kan je een kortfilm bekijken over hoe dieren opzetten. Van 14 tot 17 uur zie je een echte taxidermist aan het werk.

De Zilverreiger, Scheldestraat 18, Weert.

Tentoonstelling en kinderzoektocht in kerkgebouw Wintam: van 10 tot 17 uur

Het genootschap Sint-Margaretha Wintam organiseert activiteiten in de kerk in Wintam. Je wordt er ingewijd in de symbolische betekenis van dieren in het christendom en in de heiligenverering. Aan de hand van een zoektocht kunnen kinderen op zoek gaan naar de dieren die zich schuil houden in het interieur van de ontwijde kerk. Ze krijgen een ‘dierlijke’ beloning mee. Verder vindt er ook een pop-up expo over dierlijke resten in de archeologie plaats, met nadruk op enkele voorbeelden uit Klein-Brabant. Deze expo sluit aan bij de permanente tentoonstelling over de archeologie in Klein-Brabant. Je kan in de kerk ook de tentoonstelling '10 eeuwen Nattenhaasdonk' bezoeken.

Gepubliceerd op 12 apr 2023
Nieuwsoverzicht
Erfgoeddag

Meer info

adres
Kloosterstraat 712880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 23
e-mail
abdij@bornem.be

Deel deze pagina