Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Belastingaangifte

Jouw belastingaangifte invullen? De FOD financiën maakt het je gemakkelijk!

Naast examentijd is het in de maand juni ook tijd om je belastingsbrief in te vullen. Denk eraan dat je je papieren aangifte tegen 30 juni moet indienen. Wie kiest voor de digitale aangifte, heeft tijd tot 15 juli 2023.

Je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): snel en eenvoudig!

Vanaf eind april is jouw (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Maak je geen gebruik van MyMinfin (Tax-on-web)?

Als je je eBox niet hebt geactiveerd en als je Tax-on-web vorig jaar niet hebt gebruikt, ontvang je jouw aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) normaal gezien per post in de loop van de maand mei. Als je begin juni nog niets ontvangen hebt, bel dan naar 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Als je je eBox geactiveerd hebt, ontvang je geen aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) per post. Gebruik MyMinfin (Tax-on-web) of bel vanaf begin juni naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001) om de documenten per post te ontvangen.

Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

Zijn je gegevens juist en volledig? Je hoeft niets te doen. Je hoeft niets te verzenden of te bevestigen. Je ontvangt je aanslagbiljet (berekeningsnota) automatisch.

Zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Meer weten? Hulp nodig?

Heb je een vraag over je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Wil je jouw aangifte (telefonisch) laten invullen door de experts van de FOD Financiën?

  • Dat kan enkel op afspraak. Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat (bruine envelop) of naar het onthaalnummer van het gemeentehuis 03 890 69 00. Dit kan tot 14 juni. Via een beveiligd platform noteren onze onthaalmedewerkers jouw gegevens en nadien contacteert de FOD Financiën jou om je belastingaangifte verder aan te vullen. Indien nodig wordt een afspraak gemaakt op een fysieke locatie in één van de kantoren van de FOD, maar in erg veel gevallen kan alles telefonisch geregeld worden.
  • Je hoeft je niet te verplaatsen! De experts van de FOD Financiën bellen je op het afgesproken tijdstip terug om samen met jou je aangifte in te vullen per telefoon.
  • Grote voordeel: Je hoeft niet aanwezig te zijn op een specifieke dag en tijdstip, je doet dit helemaal wanneer het jou past!

Wil je jouw aangifte laten invullen via je gemeente?

OPGELET: de zitdag is volzet. Je kan de FOD bereiken via het nummer 02 572 57 57. 

  • Kom je toch liever ter plekke bij een medewerker die jou door je aangifte loodst?
  • Medewerkers van de FOD Financiën zullen op 23 juni 2023 aangiftes invullen in CC Ter Dilft, Sint-Amandsesteenweg 41-43, 2880 Bornem. Dat kan enkel op afspraak. Maak een afspraak via je gemeente op het onthaalnummer 03 890 69 00. Dit kan tot 20 juni tijdens de openingsuren, van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur (op woensdagnamiddag van 13.30 tot 19 uur).
  • Per afspraak plant de FOD Financiën twaalf minuten. Dat moet volstaan om je belastingbrief in te vullen.
  • Wil je graag ook de belastingbrief van je partner (niet-getrouwd of wettelijk samenwonend) of andere familieleden laten invullen, dan moet je verschillende afspraken na elkaar maken. Je hebt dan ook een volmacht en een kopie van de identiteitskaart van deze persoon nodig. De volmacht vind je op onze website of kan je vooraf verkrijgen aan de balie van het gemeentehuis. 

Wacht niet tot het laatste moment en vraag tijdig hulp aan indien je dit nodig hebt.

Gepubliceerd op 15 mei 2023
Nieuwsoverzicht
Belastingen

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina