Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bake with love

Op Wereld Alzheimer Dag, 21 september, ging de #bakewithlove campagne van start die gelanceerd is door Stop Alzheimer (Stichting Alzheimer Onderzoek).

Dit initiatief is een uitgelezen kans om de aandacht te vestigen op de grote gezondheidsuitdaging van de ziekte en om geld in te zamelen voor onderzoek.

Waarom #bakewithlove?

De #BakeWithLove-campagne is een manier om banden te smeden met onze ouderen, waarbij een moment van samenhorigheid in de keuken centraal staat.

Net als bij andere activiteiten zorgt koken voor een ritme in ons dagelijks leven en helpt het om het functionele geheugen van patiënten in stand te houden. Het gebruik van een recept, het geven van een taak en precieze instructies aan patiënten over wat ze moeten doen, helpt de patiënten hun vaardigheden op peil te houden.

Op deze manier stimuleert het #BakeWithLove initiatief interactie en vergroot het de zelfwaardering. Het is een initiatief dat zowel patiënten als toekomstige generaties ten goede komt, want aan het einde van de ateliers worden de creaties verkocht ten voordele van Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen, genezen en behandelen van de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie.

Dus hoe doe je mee?

Of het nu gaat om koekjes, cake, taart of muffins, je kunt je eigen gebak maken, alleen of met anderen. Verkoop ze vervolgens aan je vrienden en familie - elke verkoop telt! Tot slot kun je de winst van je verkoop doneren op rekening BE83 0017 5620 5915 op naam van de Stichting Alzheimer Onderzoek (mededeling cupcakes 2023).

Vorig jaar werd meer dan 36.000 euro ingezameld voor onderzoek naar Alzheimer, waarmee onder andere het onderzoeksproject van Prof Rik Vandenberghe (KU Leuven) werd gefinancierd. Met dit onderzoeksproject wil Prof. Vandenberghe aantonen dat de analyse van iemands spontane spraak het mogelijk maakt de ziekte vroegtijdig op te sporen en de verschillende vormen van dementie te onderscheiden, terwijl het voor de patiënten bovendien aangenamer ervaren wordt dan de huidige onderzoeken.

Stop Alzheimer, Stichting voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en verwante aandoeningen in België.

De Stichting Alzheimer Onderzoek, erkend als stichting van openbaar nut sinds 1995, is de belangrijkste financieringsbron voor Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie. Ze financiert fundamenteel, klinisch en psychosociaal onderzoek. De Stichting ontvangt geen subsidies.

Bestel uw gratis informatiebrochures over de ziekte van Alzheimer door een e-mail te sturen naar info@stopalzheimer.be

Voor meer informatie: www.stopalzheimer.be

Gepubliceerd op 21 sep 2023
Nieuwsoverzicht
cupcakes

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina