Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de mobiliteit

Tijdens de week van de mobiliteit zetten we in op verschillende acties rond mobiliteit. De fiets staat centraal in deze week.

Autoloze zondag

De zondag tijdens de Week van de Mobiliteit is algemeen gekend als autoloze zondag. Op deze dag (17 september) willen wij als gemeente onze inwoners aansporen om die dag de auto zoveel mogelijk thuis te laten.

Fietscursus voor volwassenen

Kan jij niet fietsen of ben je nog wat bang om je in het verkeer te begeven met een fiets? Samen met Nektari, Puurs-Sint-Amands en Willebroek organiseren we een fietscursus. Die bestaat uit 15 lessen, telkens op dinsdag en donderdag van 13 tot 15 uur op het domein van Nektari, Pullaar, Ruisbroek.
We starten op dinsdag 19 september. Inwoners krijgen een oefenfiets en we garanderen dat ze dankzij onze fietscoaches veilig kunnen fietsen.

Meer info: dienst buurtwerking en activering, tel. 03 890 9070

Fietsenverkoop

Op woensdag 20 september vindt de fietsenverkoop van de weesfietsen plaats vanaf 13 uur aan de gebouwen van de uitvoeringsdienst, Puursesteenweg 385. Op dat moment kan je ook je fiets laten labelen.

Fietsactie op de fietsostrade

Op donderdag 21 september houden we een fietsactie op de fietsostrade en aan de Sint-Amandsesteenweg. Alle fietsers die ons voorbijrijden krijgen daar een gadget.

Strapdag

Op vrijdag 22 september is het naar jaarlijkse traditie Strapdag. Al onze Bornemse (lagere) scholen nemen deel aan deze actie. Verschillende scholen zetten zelfs straten af en organiseren leuke activiteiten op de school of in de omgeving van de school. Dit allemaal in het teken van mobiliteit. Het wordt dan één groot mobiliteitsfeest, die dag.

Gepubliceerd op 13 sep 2023
Nieuwsoverzicht
Mobiliteit

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
mobiliteit@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur. 

Opgelet: op woensdag is de dienst telefonisch bereikbaar tot 17 uur. 

Deel deze pagina