Kom naar WinterBornemLand

Het centrum van Bornem wordt tussen vrijdag 15 december 2023 en zondag 7 januari 2024 omgetoverd tot een magische kerstplek.

Een maand lang kan je er van alles beleven, van schaatsen tot leuke workshops, shoppen en dansen. Ook op andere plaatsen in Bornem vinden er heel wat kerstactiviteiten plaats. Bekijk ze hier

De openingsuren van de schaatspiste en de almhut lees je hier en check ook zeker chezbabette.be voor alle andere ambiance in de almhut.

WINTERLICHT

WinterBornemLand start officieel pas vanaf 15 december. Toch kan je al sneller van de kerstsfeer gaan proeven in de Abdij van Bornem.

 • Vrijdag 8 december, van 17 tot 22 uur
  Gemoedelijke kerstmarkt met handgemaakte geschenken, tweedehandsboeken, blind bookdates, inspirerende verhalen in de Lotuspoort, foodtrucks… en een kerstboomceremonie met het aansteken van de lichtjes op het Abdijplein om 18.30 uur.

SPRANKELEND STARTSCHOT

 • Vrijdag 15 december, van 20 tot 24 uur
  We starten WinterBornemLand met een feest op het K. Cardijnplein. Samen met de lokale horeca toveren we het centrum die avond om tot één groot, sfeervol terras. Er klinkt muziek door de boxen en er is feeërieke verlichting.
  Je kan je ook voor het eerst op het ijs wagen, want de ijspiste gaat dan open. Die is nog groter dan vorig jaar en heeft aansluitend een gezellig terras. Sfeer gegarandeerd! 

WINTER KICK-OFF

 • Zaterdag 16 december, van 19 tot 24 uur
  Kom naar de almhut en beleef een gezellige avond. Meer info via chezbabette.be
   

KOOPZONDAG

 • Zondag 17 december, vanaf 14 uur
  Doe je kerstinkopen in het centrum of shop iets leuks voor jezelf. Er is die namiddag ook leuke animatie voorzien in de Boomstraat. 
   

WORKSHOP: PAPIEREN KERSTVERSIERING 

 • Dinsdag 19 december, van 18 tot 19 uur & van 19.15 tot 20.15 uur
  Stap binnen in een wereld vol creativiteit en feestelijke betovering tijdens de speciale workshop origami kerstversiering. In een uur tijd leer je twee prachtige kerstornamenten maken van papier. De perfecte gelegenheid om je huis en kerstboom te versieren met unieke, zelfgemaakte kerstdecoraties of om originele geschenken voor je dierbaren te maken. Schrijf je snel in voor deze gratis workshop in de Maakplaats, Boomstraat 46, via het online formulier

AFTERWORK PARTY

 • Donderdag 21 december, van 18 tot 24 uur
  Samen met de lokale horeca maken we er een feestje van in de almhut. Breng je collega's mee en leer ze nog beter kennen! 

DISCO ON ICE 

 • Vrijdag 22 december, van 19 tot 22 uur
  Bind je schaatsen aan en draai rondjes op het ijs. Wij zorgen voor de muziek en sfeerverlichting. Meer info via chezbabette.be

APRÈS-SKI

 • Zaterdag 23 december, van 19 tot 24 uur
  Charmezanger Jens brengt de beste schlagers in de almhut. Kom langs en zing mee uit volle borst! Meer info via chezbabette.be

KOOPZONDAG 

 • Zondag 24 december, vanaf 10 uur
  Scoor je laatste kerstcadeaus in het centrum.

WINTERSE MAGIE

 • Donderdag 28 december, van 18 tot 24 uur
  Goochelaar Armand Magic verbaast je met de gekste trucs. Kom langs en laat je betoveren door zijn magie. Meer info via chezbabette.be

DISCO ON ICE

 • Vrijdag 29 december, van 19 tot 22 uur
  Bind je schaatsen aan en draai rondjes op het ijs. Wij zorgen voor de muziek en sfeerverlichting. Meer info via chezbabette.be

FOUTE PARTY

 • Zaterdag 30 december, van 19 tot 24 uur
  Ambiance en schlagers in de almhut met charmezanger AmbiDance. Meer info via chezbabette.be

KOOPZONDAG

 • Zondag 31 december, vanaf 10 uur
  Nog een geschenkje nodig? Je vindt het ongetwijfeld in het centrum! 

LADIES NIGHT

 • Donderdag 4 januari, van 18 tot 24 uur
  Beleef een gezellige avond met je vriendinnen in de almhut en krijg een goodiebag, gevuld met leuke geschenken van de Bornemse handelaars. 

GOSPELCONCERT 

 • Donderdag 4 januari, om 18 en 20 uur
  Gospelkoor G-roots zorgt net als vorige jaren voor een avond vol gospel en soul. Het koor brengt twee sfeervolle concerten in de centrumkerk. Wees gewaarschuwd: het dak gaat eraf!
  • Tickets voor het concert van 18 uur koop je hier.
  • Tickets voor het concert van 20 uur koop je hier

DISCO ON ICE

 • Vrijdag 5 januari, van 19 tot 22 uur
  Bind je schaatsen aan en draai rondjes op het ijs. Wij zorgen voor de muziek en sfeerverlichting. Meer info via chezbabette.be

NIEUWJAARSDRINK

 • Zaterdag 6 januari, van 17 tot 20 uur
  We verwelkomen je graag op het K. Cardijnplein om samen het nieuwe jaar in te zetten. Om 17 uur is er een fantastische optocht door de Boomstraat met veel tam tam, gebracht door MOZ DRUMS. Daarna, vanaf 18 uur, klinken we op 2024 en is er een live creatie van een ijssculptuur. Spektakel verzekerd!
   

NIEUWJAARSDUIK

 • Zondag 7 januari, vanaf 10 uur
  Kom naar het zwembad en duik samen met ons het nieuwe jaar in.
  Duik leuke prijzen op uit het zwembad. Voor alle leeftijden!
  Toegang: standaard ticket  

NIEUWJAARSCONCERT

 • Zondag 7 januari, om 11 uur
  New Year in Napoli! - Casco Phil
  Casco Phil en dirigent Benjamin Haemhouts brengen verschillende sprankelende ouvertures en enkele intieme intermezzo’s. Na het concert kan je het glas heffen op het nieuwe jaar!
  Meer info en tickets via CC Ter Dilft
Gepubliceerd op 20 nov 2023
Nieuwsoverzicht
FB_eventcover_WBL_1200x628

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 08
e-mail
evenementen@bornem.be

Van maandag t.e.m. vrijdag telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. 

Deel deze pagina