Ga mee op jongerenuitwisseling naar Nquthu

Wil je de wereld verkennen en beter te maken? Ben je bezorgd over duurzame voeding en landbouw? Heb je interesse om dit in een internationaal perspectief te bekijken? Maak een verschil in je eigen omgeving en de wijdere wereld!

Bornem en Nquthu hebben sinds 2008 een samenwerkingsverband. In hun nieuwe project willen zij inzetten op duurzame landbouw en Fairtrade in beide gemeenten. Door uitwisseling over deze verschillende thema's willen ze van elkaar leren en elkaar helpen om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te behalen.

Bornem zoekt geëngageerde jongeren tussen 18 en 28 die mee willen bouwen aan een duurzaam Bornem. Leer je eigen gemeente kennen en breidt daarna je gezichtsveld uit naar de rest van de wereld. We starten lokaal en gaan dan mondiaal. De geselecteerde jongeren gaan op zoek naar duurzame landbouw en Fairtrade in Bornem en België. We plaatsen dit later in het jaar, eind september, in een internationaal perspectief tijdens een uitwisseling van twee weken met jongeren uit Nquthu. Al de opgedane culturele en inhoudelijke ervaringen worden daarna in Bornem in de kijker gezet. 

PRAKTISCH 

  • De jongerenuitwisseling duurt ongeveer 2 weken en staat eind september 2024 gepland.
  • We verwachten een actieve medewerking van de jongeren in de concrete planning, inhoudelijke voorbereidingen en evaluatie. Hiervoor worden infosessies, workshops, fondsenwervende activiteiten en een voorbereidingsweekend georganiseerd. Na de selectie bekijken we samen de geschikte data. De voorbereidingen starten midden april.
  • Voor de jongerenuitwisseling wordt een eigen bijdrage van de deelnemers gevraagd. Afhankelijk van de goedkeuring van externe financiering van dit project en de prijs van de vliegtickets, zal deze bijdrage tussen € 500 en € 750 liggen.
  • Stel je voor 5 maart 2024 kandidaat via het bijgevoegde formulier en vertel ons waarom jij de geschikte kandidaat bent voor deze uitwisseling. Zijn er meer dan 5 geschikte kandidaten, dan volgt er nog een persoonlijk gesprek op donderdag 7 maart 2024.

Wil je meer informatie en enkele afgevaardigden van Nquthu ontmoeten? Dat kan tijdens de informatieavond op vrijdag 1 maart om 19 uur in cc Ter Dilft (zaal 1).

Je kan ook steeds contact opnemen met de ambtenaar mondiaal beleid, Elke De Sagher via elke.desagher@bornem.be

E-loket

Hoe werkt het e-loket
Gepubliceerd op 14 feb 2024
Nieuwsoverzicht
Nquthu

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41 - 432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 45
e-mail
mondiaal@bornem.be

Deel deze pagina