Het Park

De volledig ommuurde abdijtuin was eeuwenlang afgesloten van de buitenwereld maar is nu publiek toegankelijk.

Na de restauratie van de gebouwen, besteden we de komende jaren aandacht aan de herwaardering van dit park en landschap. Maar zelfs nu al vind je enkele leuke en interessante plekken. 

Wandelpaden & picknickweide

Rust en stilte, waar vind je dit beter dan in een abdijpark? Via de Bospoort en Guilpoort is er een veilige verbindingsweg voor fietsers en wandelaars. In het park kan je rustig kuieren en genieten van de natuur. Achteraan is een grote picknickweide voorzien. 

Warmen Hof

Een abdij zorgde vaak voor de eigen consumptie door het houden van boerderijdieren. Koeien, varkens en kippen waren een gekend gegeven in het park. In de geest van 'Ora et Labora' werkten de broeders op de akker, de aspergevelden of de moestuin. Ook nu nog is er een gemeentelijke 'warmen hof' waarbij enkele percelen gehuurd worden voor het telen van groenten. Later zal deze groentetuin worden uitgebreid met een eigen kruidentuin. 

Boomgaard

In de serre groeiden de oude druivenranken in een warme omgeving. Het fruit groeide dan weer in de eigen boomgaard. In het oostelijk gedeelte is er opnieuw een boomgaard aangelegd, met aandacht voor de oude fruitsoorten en de herintroductie van de typische de Sint-Bernardusappel.