Activiteitenkalender

AGENDA 

"AWARENESS a matter of time" -
Foto-expo van Christian Clauwers

Tussen 9/3 en 11/5 DO-VR-ZA-ZO van 13-17 uur.
€ 8/€ 6

(De bibliotheek is enkel te bezichtigen van 14 tot 16 uur.) 

TICKETS 

In expo AWARENESS a matter of time neemt Christian Clauwers je mee door zijn lens naar de verste uithoeken van de wereld. Vergaap je aan fabelachtige natuurzichten, terwijl je de prachtige abdijruimtes bezoekt. Deze avonturier-fotograaf geeft een unieke inkijk in het kwetsbare leefgebied van onder meer pinguïns, walvissen en zeehonden, hij doet dit niet zomaar. Hij vertelt er alles over in zijn interview. De bibliotheek is enkel te bezichtigen van 14 tot 16 uur.  

NOCTURNES: "AWARENESS a matter of time" - Foto-expo Christian Clauwers

DO 30/03 en VR 31/03
van 18 tot 20 uur
€ 8/€ 6

TICKETS

In het kader van de expo AWARENESS a matter of time begeleidt fotograaf Christian Clauwers ook zelf 2 avondrondleidingen waarbij hij de bezoekers vermaakt met duiding, anekdotes en antwoorden op alle vragen. 

WORKSHOP: Beestig geestig

WO 12/4, DO 13/4, VR 14/4, WO 19/4, ZA 22/4
14 - 16 uur
€ 5

TICKETS

(Groot)ouders kunnen met hun (klein)kinderen tijdens de paasvakantie deelnemen aan de workshops “beestig geestig”. In de bibliotheek leer je hoe middeleeuwers en humanisten dieren vorm en betekenis gaven. Na deze inspirerende kennismaking kan je zelf creatief aan de slag met dierenillustraties.  

ERFGOEDDAG: Bezoek de beestige abdij

ZO 23/04
Van 10 tot 17 uur 
Gratis 

RESERVEREN

Op Erfgoeddag kunnen bezoekers actief op zoek gaan naar de vele dieren die zich verbergen in de kloosterruimtes. Ze ontdekken er op interactieve wijze hoe dieren een belangrijke plek veroverden in de verhalen, geschriften en kunstwerken.

ERFGOEDDAG LEZING: Beestige Lezingen

ZO 23/04
Om 11 uur en om 15 uur
Gratis 

RESERVEREN

Heb je het op erfgoeddag liever wat diepgaander? We lichten die dag enkele bijzondere collectiestukken uit tijdens twee gratis lezingen. Verbaas je over fabelachtige dieren zoals beschreven in 17e en 18e eeuwse reisverslagen en encyclopedieën.

EXPO: Zie het Lam Art Experience 

Van 17/05 tot 25/06, DO-VR-ZA-ZO van 13 - 17 uur.
€ 8/€ 6

(De bibliotheek is enkel te bezichtigen van 14 tot 16 uur.)Ontdek op unieke wijze het verhaal van het Lam van God in de binnentuin van de abdij. Via een labyrint helpen vlaamse primitieven en hedendaagse kunstenaars je wegwijs te maken  in deze aloude christelijke traditie, tot je uiteindelijk oog in oog staat met het Lam.  


Kinderen krijgen in hun zoektocht naar de uitgang hulp van Pepijn de Vlaamse reus met een speciaal daarvoor bestemde kinderbrochure.

Ook de rest van de abdij is te bezichtigen, de bibliotheek is enkel open van 14 tot 16 uur.  

TICKETS

EVENEMENT: ECO-Tuindagen 

ZO 4/06 van 13:30 tot 18 uur
Gratis evenement (Interieur van de abdij is slechts beperkt open) 

Wandel het stemmige abdijpark binnen via de Guilpoort of Bospoort en ontdek alles over ecologisch tuinieren, korte ketens en bijzondere natuurzorg. Info-standjes, workshops, en gezellige terrassen sieren deze dag het abdij-park. In de gebouwen van de Abdij kan je de expo Zie-het-Lam te bezichtigen via de achteringang.