Bereikbaarheid

Met de auto

Door de centrale ligging van Bornem is de abdij makkelijk te bereiken via de N16. De N16 staat in verbinding met de A12 en de E17.  

Parking

Je kan je voertuig gemakkelijk en gratis parkeren op Parking Kloosterstraat aan de voorzijde van de abdij. Staat deze parking vol? Rijd dan richting de gemeentelijke parkeertoren in de Achterweidestraat of een andere randparking aan CC Ter Dilft of Sportcentrum Breeven. Hier kan je ook gratis parkeren en alle parkings liggen op slechts 600 meter van de abdij. 

Met de camper?

Parking Kloosterstraat is eveneens een campergast-plek. Dat is een plaats waar je 48 uur met een mobilehome kan blijven staan. In het sportcentrum Breeven - op amper 600 meter afstand - vind je bijkomende camperplaatsen. Achter het zwembad is er bovendien een sanistation. Zo kan je een fijn weekend in onze gemeente beleven. 

Openbaar vervoer

Het station van Bornem ligt op 1,3 km van de abdij. Je kan dus stappen naar de site of je neemt de bus.

Neem aan de halte ‘Bornem Station’ bus 252 Boom - Puurs - Bornem - Dendermonde en stap af bij de halte ‘CC ter Dilft’. Hierna wandel je nog een kleine 500 meter tot aan de abdij.

Sinds 1 juli kan je ook via de Belbus 938 de abdij bereiken. Deze stopt zelfs voor de deur! Gemakkelijker kan haast niet. Wil je met de belbus op pad? Dat moet je wel vooraf even bellen en reserveren.

Hier vind je alle informatie over de reservatie belbus