Orde van Hingene - Erfgoedkring gemeente Hingene

De Erfgoedkring 'Orde van Hingene' werd in het leven geroepen om het cultureel en volks patrimonium van de gemeente Hingene te bewaren. Ook zal zij instaan voor het organiseren van evenementen ten dienste van het volk van Hingene, waarop er nog kan gefeest worden naar aloude tradities.

Onze vereniging bestaat sinds 2012 dankzij de positieve insteek van sympathisanten en steun van onze leden. Als socio-culturele en heemkundige kring proberen wij een online archief aan te leggen met foto's, films, objecten en andere waardevolle zaken. Het online archief zal steeds GRATIS te raadplegen zijn. Het gratis-verhaal trekken we trouwens ook door naar onze expo's.

Heemkunde moet toegankelijk zijn voor iedereen

 

Ons project "Een hart voor Hingene" bestaat uit het beschermen en bewaren van het cultureel en volks patrimonium van de gemeente Hingene. De taak van onze bestuursleden bestaat uit het verzamelen van foto's, anekdotes, filmpjes¬†én andere objecten en het beheren van het archief en de website www.eenhartvoorhingene.be. Ook krijgen wij geregeld vragen van personen over gans Vlaanderen en Brussel met opzoekingswerk rond hun stamboom of met vragen over een bepaalde plaats/café/buurt. Met veel plezier helpen wij deze mensen verder en soms moeten wij hen doorverwijzen naar de instanties die hen hierbij het snelst kunnen bijstaan.

Contactgegevens

adres
Barelveldweg 82880 Bornem
gsm
0485 502 554
e-mail
e-mail
website
website

Secretaris

naam
Glenn Colman
adres
Koning Boudewijnhof 12880 Hingene
e-mail
e-mail

Voorzitter

naam
Bjorn Van Eetvelt
adres
Barelveldweg 82880 Bornem
tel.
0485 502 554
e-mail
e-mail
Logo

Contact

naam
Bjorn Van Eetvelt
adres
Barelveldweg 82880 Bornem
tel.
0485 502 554
e-mail
e-mail

Categorie