Vlechtmuseum De Zilverreiger v.z.w.

Doelstelling

De vereniging heeft als algemeen doel een kwaliteitsvolle museumwerking uit te bouwen en in haar werking zich te profileren als kenniscentrum met betrekking tot het in de regio Klein-Brabant aanwezige socio-economische en culturele-erfgoed. 

De concrete doelstellingen van de vereniging zijn:

  • het materiële en immateriële culturele erfgoed met betrekking tot het leven en werken van de Klein-Brabantse nijveraars en ambachtslui, in het bijzonder de mandenmakers, te verzamelen, te behouden en te beheren, te onderzoeken en hier een publiekswerking voor uit te bouwen.
  • de ecologische aspecten eigen aan dit culturele erfgoed onder het thema "vlechten met verschillende materialen" te actualiseren en daarvoor zowel binnen (het gebouw) als buiten (de streek) het museum een interactieve werking te ontplooien.

Openingsuren en aanbod

Het museum kan bezocht worden door individuele bezoekers alsook groepen en scholen. 

Het museum is open van dinsdag tot zaterdag van 13u tot 18u. Op zon- en feestdagen is het museum open van 10u tot 18u. Op afspraak zijn van dinsdag tot vrijdag ook groepsbezoeken mogelijk vanaf 10u.

U kunt uw bezoek reserveren via de reservatiepagina op de website. Het bezoek kan gecombineerd worden met opties zoals een mandje maken, volkspellen, fietstocht (Slijkneusroute), enzovoort. Prijzen en mogelijkheden kunnen via de website geraadpleegd worden.

Om de bezoeker ook in de gelegenheid te stellen de streek te verkennen verhuurt het museum een vijftigtal fietsen. Het museum verhuurt ook haar volkspellen. Beide kunnen u via de website reserveren.

Contactgegevens

adres
Scheldestraat 18Bornem
tel.
03 889 06 03
e-mail
e-mail
website
website

Secretaris

naam
Franc Rottiers
tel.
0484 34 18 61
e-mail
e-mail

Voorzitter

naam
Agnes Fivez

Contact

naam
Sven Ivens (museummedewerker)
tel.
03 889 06 03
e-mail
e-mail

Categorie