Doenkers vzw

Doenkers vzw werd opgericht door Matthias & Roeland Van Kerckhove, Soraya Fret en Tim Van Aken. Ieder van hen is actief als onderwijsprofessional in Vlaanderen en Thailand.

Matthias woont en werkt sinds 2003 in Thailand waar hij les geeft in een lagere school. Hij werkte als vrijwilliger in weeshuizen, opvangcentra voor vluchtelingen in Noord Thailand en hielp na de TSUNAMI in 2004 met de identificatie van de slachtoffers van de ramp. Zijn verhalen en ervaringen liggen mee aan de basis van de oprichting van de vzw. 

Roeland, Soraya en Tim zijn allen actief als pedagogisch begeleiders in het kleuter-, basis en volwassenenonderwijs. Samen hebben ze meer dan 50 jaar onderwijservaring die ze in Vlaanderen ten dienste stellen van de onderwijsinstellingen. Allen zijn ze actief in een internationaal netwerk en kregen ze al meermaals te maken met de impact van armoede op het verdere verloop van de onderwijsloopbaan en toekomst van de jongeren.

Daarom besloot de groep om actief de daad bij het woord te voeren en via Doenkers vzw onderwijsprojecten in Thailand, Cambodja en Zimbabwe te ondersteunen. We stimuleren de jongeren in hun groei naar zelfredzaamheid en ondernemerschap waardoor ze hun eigen toekomst mee bepalen.
Dit betekent zowel het (uit-)bouwen van scholen als het ontwikkelen van de onderwijsexpertise en het ondernemerschap in de verschillende projectlanden. 

Contactgegevens

website
website

Voorzitter

naam
Roeland Van Kerckhove
e-mail
e-mail

Contact

naam
Roeland Van Kerckhove
adres
Droogveldstraat 762880 Bornem

Categorie