Meldingen

Een verzakking/put in de straat of een onveilige verkeerssituatie gezien? Rondslingerend zwerfvuil gespot, een probleem met de riolering of een bouwovertreding vastgesteld? Een lokaal bestuur kan niet alles zien, daarom rekenen we op jou als wakkere burger om ons dit te melden!

Via onderstaande link kan je heel eenvoudig je melding doorgeven en eventueel bijhorende foto’s uploaden. Door in te loggen via ItsMe, je eID, een token, sms of mobiele app, hoef je je persoonsgegevens niet telkens opnieuw in te geven. Bovendien kan je jouw melding van A tot Z zélf opvolgen.

Nieuwe melding met eID / token / mobiel

Ben je niet in de mogelijkheid om je via bovenstaande procedure aan te melden of verkies je om je niet bekend te maken, dan kan je ook een melding doen zonder je aan te melden via dit formulier. Geef dan minimaal een e-mailadres door, zodat we jou op die manier kunnen contacteren.

Uiteraard kan je ook altijd telefonisch of aan onze balie in het gemeentehuis terecht. Onze onthaalmedewerkers zorgen dan dat jouw melding bij de juiste diensten terechtkomt.

Zodra we jouw melding hebben ontvangen, krijg je een bevestiging. We proberen je nadien zo snel mogelijk feedback te geven.

Een aantal meldingen worden door andere overheden of partners verholpen en kan je rechtstreeks daar melden:

  • Een defecte straatlamp (defecten of storingen aan openbare verlichting) >> rechtstreeks bij Fluvius via het algemene storingsnummer 078 35 35 00 of via de website¬†www.straatlampen.be
  • Een defect lichtpunt of meldingen over de N16 >> rechtstreeks bij het Vlaams Agentschap Wegen & Verkeer via de website www.meldpuntwegen.be
  • Problemen of vragen over de huisvuilophaling >> rechtstreeks bij Ivarem via het gratis nummer 0800/90 441 of via de website www.ivarem.be/contact

Wij danken jou van harte voor jouw melding! Dat betekent immers dat jij een betrokken burger bent. Ben je fundamenteel ontevreden over onze dienstverlening of de manier waarop je in het contact met de gemeente benaderd werd, laat het ons ook zeker weten. Hoe wij jouw klacht behandelen, lees je in onze klachtenprocedure. Onze gemeentelijke diensten zijn ook altijd dankbaar voor een pluim, een felicitatie, een klein bedankje…

Toestemming voor de verwerking van mijn persoonsgegevens

Wanneer je iets wil melden, hebben wij jouw toestemming nodig om jouw persoonsgegevens te verwerken (conform de richtlijnen van de General Data Protection Regulation), zodat we jou een antwoord kunnen bezorgen.

Voor meer info en voor de uitoefening van je rechten verwijzen we naar het privacybeleid op onze website.

Deel deze pagina