Kleef de zorgparkeersticker en help zorgverleners

Het wordt steeds moeilijker voor zorgverstrekkers om een parkeerplaats te vinden in de buurt van hun patiënten. En dit terwijl hun tijd al zo kostbaar is. Daar heeft de gemeente een oplossing voor bedacht.

Bewoners kunnen door middel van een zorgparkeersticker de parkeerplaats voor hun oprit of garage ter beschikking stellen van hulpverleners. Wil je meewerken aan dit project? Dan kan je de sticker aanbrengen aan de ter beschikking gestelde parkeerplaats. De sticker geeft aan dat de hulpverleners er tijdens huisbezoeken gratis mogen parkeren. Vooral in straten waar parkeerplaatsen schaars zijn, zijn deze extra plaatsen zeer welkom!

De deelnemende hulpverleners krijgen een kaart met contactgegevens om achter de voorruit van hun auto te plaatsen. Zo kunnen de bewoners hen contacteren om de parkeerplaats vrij te maken indien nodig.

Verder werd ook het zorgparkeren ingevoerd in onze gemeente. De artsen en verpleegkundigen die beschikken over een RIZIV nummer kunnen hiervoor een kaart aanvragen en mogen met deze kaart gratis parkeren in de blauwe zone. Hiervoor werd een reglement uitgewerkt.

Gepubliceerd op 5 mrt 2021
Nieuwsoverzicht
zorg

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
patrimonium@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina